top of page

Wilt u iets laten bedrukken, misschien is tampondruk de juiste techniek voor u?

Je komt bedrukking overal tegen en op allerlei verschillende manieren. Op straat, op kleding, in boeken, op producten, eigenlijk overal waar je kijkt zijn er wel bedrukkingen aanwezig. Gedrukte teksten, logo's, afbeeldingen, merknamen en al het denkbare wat verder nog in je op komt. Tegenwoordig wordt overal en door iedereen geadverteerd en worden de meeste producten opgeleukt. Bedenk je maar eens hoeveel volledig blanco producten u in uw huis heeft liggen. Waarschijnlijk hebben de meeste van uw producten een logo, heeft uw dochter een mooie boterhamtrommel en u heeft wat T-shirts in de kast liggen met een leuke opdruk. Denkt u ook eens aan het zakelijk gebruik van bedrukking in uw omgeving, is het niet ondenkbaar om geen logo's of reclame te gebruiken voor naamsbekendheid? Omdat er een grote diversiteit bestaat aan producten om te bedrukken is er ook een divers aanbod van technieken die ervoor zorgen dat verschillende typen producten kunnen worden bedrukt. Bij VK Print kunt u terecht voor allerlei soorten druktechnieken, bijvoorbeeld tampondruk. Enkele voorbeelden van het aanbod aan technieken bestaat uit de volgende:

  • tampondruk

  • rondzeefdruk

  • textieldruk

  • blinddruk

  • textieldruk

  • vlakzeefdruk

Zoals de namen al aangeven zijn technieken toepasbaar voor verschillende producten. Zo kunnen de meeste producten worden bedrukt aan de hand van zeefdruk. Hiervoor is het noodzakelijk dat de ondergrond van hetgeen dat bedrukt dient te worden vlak is. Binnen dit type techniek zijn echter weer verschillende manieren om te drukken. Zo heeft textiel weer een andere techniek nodig dan bijvoorbeeld plastic of glas. Om dit te illustreren zou je kunnen denken aan dagelijkse dingen die u zelf gebruikt om iets te drukken of op te schrijven. Wanneer je bijvoorbeeld een cd wilt beschrijven is het niet mogelijk om dit te doen met een potlood. En wanneer je een t- shirt wilt beschrijven met een leuke tekst of afbeelding moet je gebruik maken van een textielstift. Gebruik je een normale stift om een T-shirt te bewerken, dan zal de tekst of afbeelding meestal na een paar wasbeurten zijn verdwenen of vervaagd. Zo werkt het ook bij vele andere producten en daarom biedt VK Print allerlei verschillende technieken aan die passen bij uw wensen.

Wat is tampondruk?

Zoals hierboven is uitgelegd zijn er verschillende technieken om producten te bedrukken. Degene die hier zal worden toegelicht is tampondruk. Tampondruk is een echte uitkomst voor producten die bedrukt moeten worden die niet vlak zijn. Wanneer je holle, bolle, schuine of ronde producten wilt laten bedrukken kunt u gebruikmaken van tampondruk. Producten die veelal worden gedrukt met deze techniek zijn industriële producten en promotie materialen zoals pennen en USB-sticks. Een voordeel van tampondruk is dat de bedrukking doorgaans een hogere resolutie heeft dan zeefdruk. Verder is het erg voordelig om tampondruk als techniek te kiezen wanneer je iets wilt laten bedrukken met meerdere kleuren. Prijstechnisch gezien is dit namelijk interessant ten opzichte van zeefdruk. Maar hoe werkt de tampondruk techniek precies? Waarom is het geschikter voor niet- vlakke producten dan een zeefdruk techniek? Bij de tampondruk techniek wordt gebruik gemaakt van een soort mal, inkt en een elastische stempel. De mal wordt met diepte gevormd, hierin wordt inkt gegoten en met behulp van de elastische stempel die van siliconen wordt gemaakt wordt dit overgebracht op het product dat bedrukt dient te worden. Doordat er gebruik van siliconen wordt gemaakt is de stempel heel flexibel en kan de inkt zich drukken op verschillende hoogtes. Wanneer je bijvoorbeeld een rond product wilt drukken, zoals een mok, moeten de siliconen het diepteverschil opvangen zodat de bedrukking op oneffen ontgronden mogelijk is. Enkele voorbeelden van producten die door VK Print zijn gedrukt aan de hand van tampondruk zijn bidons, kratten, manicuresetjes en bad eendjes. Voor afbeeldingen kunt u terecht op de website. Zoals uit voorgaande uitleg blijkt zijn de mogelijkheden met tampondruk erg groot. Wanneer u een product heeft dat afwijkt van de genoemde voorbeelden kunt u contact met VK Print opnemen om een mooie bedrukking van uw product te realiseren aan de hand van tampondruk.

Mogelijkheden bij VK Print

VK Print is gespecialiseerd in het bedrukken van producten in alle maten en soorten. Als u een product wilt laten bedrukken laten wij een van onze experts de meest geschikte techniek uitkiezen voor het door u gekozen product. VK Print staat bekend om haar snelle service, nauwkeurige bedrukkingen en klantvriendelijkheid. Daarbij is zij in het bezit van de beste en meest moderne machines zodat de expertise van onze werknemers kan worden samengebracht met de juiste middelen om het perfecte eindproduct voor u te leveren. Andere voordelen van VK Print zijn de scherpe prijzen, vele mogelijkheden en flexibiliteit. Wanneer u een kleine oplage wilt van een product is dit mogelijk, maar ook afname is grote aantallen is mogelijk. Verder kunt u kiezen uit een scala van kleuren en u kunt ook kiezen voor verschillende kleuren bij dezelfde producten. U kunt dus uw eigen ontwerpen aanleveren en VK Print zorgt ervoor dat u tevreden bent. Klanten die veel gebruikmaken van de diensten van VK Print zijn bedrijven die bedrijfskleding willen laten drukken, leveranciers van relatiegeschenken en bedrijven die promotie materialen willen laten drukken. Als u vragen heeft kunt u altijd terecht op onze website of u kunt ons bereiken per telefoon zodat u een van onze medewerkers aan de lijn krijgt. VK Print is u graag van dienst.


Recent Posts
bottom of page